Kuukausi on jo vierähtänyt täällä Andalucían syndänmailla. Tulin tänne syyskuun 20. päivä opiskelijavaihtoon ja tarkoitus olisi viipyä kesäkuun loppuun asti. Kieli alkaa sujua jo paremmin, vaikka ongelmia on edelleenkin. Olen iloinen siitä, että yliopiston järjestämä espanjan intensiivikurssi alkaa tällä viikolla. Muuten opiskelu täällä tuntuu helpolta verattuna Suomeen. Opetus on koulumaista ja läsnäolo tunneilla pakollista. Kurssien puolesta opintoni eivät tule täällä juuri etenemään, mutta toivottavasti opin edes jotenkin hallitsemaan tämän kielen.

231503.jpg
                         kotikatu La Paz

231505.jpg
                   maisemaa Albayzín kaupunginosasta

Asumisen puolesta tämä kaupunki on aivan ihanteellinen. Asukkaita on reilu 200 000 ja ilmasto on miellyttävä. Itse asun neljän muun opiskelijatytön kanssa aivan keskustassa. Ravintoloita ja kahviloita täällä riittää ja tapas kulttuuri on rikas. Kun tilaat baarissa juoman saat aina ilmaisen tapaksen (pikkusuolaista).

Viikonloppusin pyrin tekemään reissuja Espanjan muihin kaupunkeihin. Kahtena edellisenä viikonloppun olen käynyt tutustumassa Madridiin.

231509.jpg
                       Catedral de la Almudena Madridissa

231513.jpg
                        tekolampi Madridin Retiro puistossa

Hieno kaupunki, mutta valtavan  kokoinen. Viikonloppu ei riitä, jotta kaupunkiin ehtisi kunnolla tutustua. Ensi viikolla olisikin sitten tarkoitus mennä Sevillaan vaihto-opiskelija ryhmän kanssa.