Olimme ystäväni Hannan kanssa ASEE:n (Granadan yliopiston vaihto-opiskelijoiden järjestö) kanssa viikonloppu reissulla Sevillassa 4.-5. marraskuuta. Sevilla on Andalucían pääkaupunki, jossa on reilu 700 000 asukasta.

252941.jpg
             maisemaa hotellimme parvekkeelta

Ensimmäisenä päivänä kävimme tutustumassa Alcázareksen linnoitukseen ja sen upeisiin puutarhoihin. Rakennustyyli oli arabialaista ja paikka muistutti paljon Granadan Alhambran linnoitusta.

252944.jpg
          Alcázarin puutarhat ovat suosittuja paikkoja hääkuvauksiin

252943.jpg
                                täällä riittää appelsiinipuita

252947.jpg
                                               Alcazarín kellarista

Lisäksi kävimme Sevillan kuuluisassa katedraalissa, joka on maailman kolmanneksi suurin katedraali. Vielä suuremmat löytyvät vain Vatikaanista ja Lontoosta.

252949.jpg
maisema katedraalin tornista, jonka paikalliset aikoinaan uskoivat olevan maailman korkein torni

Kiertelimme myös Santa Cruzin kaupunginosassa, jossa oli pieniä viehättäviä mukulakivikatuja täynnä ravintoloita ja kahviloita. Illalla tutustuimme paikalliseen yöelämään, joka on keskittynyt Guadalquivir joen varrella sijaitseviin kuppiloihin.

252951.jpg
                                                  Guadalquivir

Sunnuntaina hieman väsyneinä tutustuimme kaupunkiin opastetulla kiertokävelyllä. Sevillassa viehättävää on sen vehreys. Puistoja on paljon ja iso joki tuo myöskin raikkautta sen kaupunkikuvaan. Puistojen ja komeiden aukioiden jälkeen palkitsimme itsemme herkullisella tapas aterialla.

Vaikka Granadalaiset muuta väittävät, Sevilla on espanjan tapaspääkaupunki. Söimme täytettyjä munakoisoja, sinihomejuusto lettuja sekä espanjalaista munakasta whisky-kastikkeella. Ilta kuuden aikaan pakkauduimme taas linja-autoon ja aloitimme kolmen tunnin ajomatkan takaisin kotiin.

252952.jpg
       Sevillan matkatoimistossa näimme mahtavan tarjouksen..